De post: orez cu ciuperci, roșii deshidratate și sos de zacuscă cu vinete

Ne plac preparatele simple, gătite cu pasiune, dar nu ne dăm în lături nici de la a experimenta și a pune culoare în farfurie. 

Reţeta de astăzi este una ideală pentru perioada de post, care îmbină cu măiestrie un preparat pe care noi îl îndrăgim de-a dreptul zacusca de vinete cu orezul şi roşiile deshidratate, rezultând un deliciu săţios, dar şi sănătos. Legumele şi orezul oferă organismului un aport însemnat de fibre si vitamine, respectând în acelaşi timp şi indicaţiile de urmat în perioada postului.

Ingredientele pe care trebuie să le ai la îndemână:

  • 100 g orez
  • 250 g zacuscă de vinete
  • 100 g ciuperci din conservă
  • 275 ml apă
  • 1 ceapă albă
  • 1 ceapă roșie
  • 2 căței de usturoi
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 morcovi
  • 3-5 buc. roșii deshidratate
  • 50 ml ulei
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță curry
  • cimbru
  • 1-2 foi dafin
  • 1 ardei copt
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2 linguri ketchup
  • 2-3 linguri apă

Pentru început:

  • Spălăm orezul și îl lăsăm în apă rece, până pregătim restul ingredientelor;
  • Curățăm, spălăm și tocăm legumele;
  • Pregătim toate celelalte ingrediente;

Prepararea are loc astfel:

  • Punem uleiul la încins într-un vas şi călim ceapa, adăugând câteva picături de apă pentru a atenua gustul de ceapă prăjită. 
  • După călirea cepei, adăugăm ciupercile scurse și amestecăm de câteva ori în vas, după care adăugăm morcovii și rădăcina de pătrunjel.
  • Punem puţină apă, cât să se pătrundă uşor legumele, după care punem orezul scurs şi foile de dafin. 
  • Amestecăm temeinic câteva secunde, cât să se călească orezul, apoi adăugăm apa fierbinte și acoperim vasul.
  • Lăsăm orezul să fiarbă la foc încet, până când aproape a absorbit toată apa.
  • Adăugăm sare după gust, condimentele şi roșiile deshidratate, ardeiul copt tocat mărunt, câteva frunze de busuioc și usturoiul răzuit.
  • Lăsăm totul să se gătească 10 minute, apoi oprim focul şi adăugăm pătrunjelul tocat.

Lăsăm aromele să se întrepătrundă, și în timpul acesta pregătim sosul de zacuscă. Gama De La Georgia de zacuscă are toate sortimentele potrivite pentru un astfel de preparat, pentru toate gusturile și preferințele.

Prepararea sosului: 

  • Amestecăm zacusca cu ketchup-ul dulce sau picant, diluăm cu puţină apă şi punem pe foc, până când dă în clocot de 2-3 ori.

Se serveşte cald, cu murăturile preferate şi cu multă poftă, alături de cei dragi. 

P.S. Meniul de post nu trebuie să fie plictisitor sau lipsit de gust. Vezi gama noastră de produse  şi asigură-te că ai parte de o masă sățioasă și sănătoasă, care se pregătește într-un timp scurt. 

Share!

Citește și

Folosim cookie-uri externe de la site-uri de social media sau pentru analiza traficului pe site. Politica de Confidențialitate.

Bun Venit!