Ai invitaţi la masă sau te gândeşti să prepari ceva dulce pentru cei dragi? Îţi e poftă de un deliciu și vrei să-l prepari tu, de data aceasta, nu să-l comanzi? Atunci rețeta de mini cheesecakes cu sos de caramel este pentru tine!
Dacă ai ajuns aici, un lucru este clar: şi ţie îţi place caramelul, cel puțin la fel de mult ca nouă. Această reţetă de mini cheesecakes cu caramel este atât de bună, încât s-ar putea să nu mai rămână şi pentru altcineva, dar poţi oricând să dublezi cantităţile ca să se bucure şi prietenii tăi de aşa feerie pe cerul gurii. Sharing is caring!
Fără să mai înghițim în gol, trecem la lista de ingrediente:
Pentru blatul de biscuiți vei avea nevoie de:
- 200g biscuiți
- 70g unt topit
- 30g zahăr brun
Paşii pentru pregătirea blatului sunt:
- Încălzim cuptorul la 170 grade.
- Pregătim o tavă de brioşe în care punem formele unse pe dinăuntru cu unt.
- Topim untul şi zdrobim biscuiţii.
- Amestecăm biscuiții zdrobiți cu zahărul și untul topit, apoi întindem amestecul uniform în tavă și pe margini.
- Adăugăm crema de brânză peste biscuiţi, lăsând cam 1 cm distanță până sus.
- Punem la cuptor pentru aprox. 20 minute.
Pentru crema de brânză sunt necesare:
- 450g cremă de brânză
- 100g zahăr tos
- 3 linguri rase de făină
- 3 ouă mari la temperatura camerei
- 50 ml smântână pentru frișcă
- coajă rasă de lămâie
- 1 linguriță extract de vanilie
Cum facem crema de brânză?
- Mixăm 2 minute crema de brânză cu zahărul și făina, la viteză medie.
- Adăugăm ouăle, pe rând, mixând după fiecare, până se încorporează.
- Adăugăm frișca lichidă, coaja rasă de lămâie și extractul de vanilie și continuăm să mixăm pentru câteva minute, până se omogenizează toată compoziția.
- Turnăm crema în tavă, peste blatul de biscuiți și o punem în cuptor, la foc mediu (170 grade), pentru 20 minute.
Pentru sosul de caramel:
- 3 batoane de casă cu caramel
- 80 ml smântână pentru frișcă
Sosul de caramel este foarte simplu de făcut, iar noi îți punem la dispoziție o gamă variată de batoane de ciocolată de casă, din care poți alege.
- Punem într-o cratiţă, pe foc mic, batoanele și smântâna pentru frișcă.
- Amestecăm constant până se topesc batoanele și se omogenizează sosul.
- Lăsăm să se răcească.
- La final, punem sosul caramel peste ele şi le savurăm cu mare poftă.
Pentru că nu necesită mult timp de coacere, cheesecake-ul este un desert ideal şi poate fi servit sub diverse forme. Poţi opta pentru un sos de fructe sau de ciocolată, orice variantă ai alege va fi la fel de delicios.
Dacă ai încercat produsele noastre şi în alte combinații, scrie-ne şi împărtăşeşte cu noi experienţa ta. Suntem siguri că vor fi o sursă de inspiraţie pentru cei care ne citesc.
Acestea fiind zise, să mergem să savurăm aceste mici delicii. Poftă bună!