Cu siguranță că și tu ai spus, la un moment dat, că mâncarea pe care a gătit-o altcineva este mult mai gustoasă decât atunci când o prepari tu. Pe acest principiu se bazează și restaurantele, însă ce e de făcut când vrei să savurezi o masă gustoasă în intimitatea propriei locuințe, alături de alte persoane? Sau când organizezi un eveniment într-o locație care nu dispune de restaurant sau bucătărie proprie? Răspunsul este nici că se poate mai simplu: apelezi la serviciile de catering De La Georgia.
Ca să-ți faci o idee mai clară despre cum a evoluat domeniul industriei de catering, în acest articol vom face o incursiune în apariția și dezvoltarea cateringului.
Cateringul este definit ca furnizarea de alimente și băuturi, de obicei la evenimente sociale, într-un mod profesionist, în alte locuri decât restaurantele, la comanda unui client, care poate fi persoană fizică sau juridică. Termenul a fost inventat, inițial, de marinari, care au fost printre primii care au angajat ofițeri de catering pe navele lor. Acești ofițeri de catering erau responsabili pentru achiziționarea de bunuri, pregătirea alimentelor și servirea meselor și băuturilor celorlalți oameni de la bordul navelor. Catering-ul datează din mileniul al IV-lea î.Hr., în China, fiind prezent și în Egipt, prin regii cărora le plăcea să mănânce și să bea, având posibilități financiare mari. La acea vreme, însă, majoritatea serviciilor erau furnizate de sclavi. Vechii greci sunt recunoscuți drept cei care au transformat cateringul într-o potențială ideea de afacere, oferind servicii gratuite hanurilor din Imperiul Roman. În această perioadă, intenția era, în primul rând, de a servi soldaților. În Evul Mediu, cateringul se concentra în jurul mănăstirilor și pelerinajelor creștine din Europa. Cateringul a început să fie într-o plină expansiune după război, când companiile, care anterior făcuseră provizii de alimente pentru Al Doilea Război Mondial, trebuia să-și susțină business-ul. Pe măsură ce oamenii au devenit mai bogați și economia a crescut, furnizorii de catering au constatat că există o cerere pentru serviciile lor, care anterior era rezervate doar celor foarte bogați.
Astăzi, datorită avântului pe care organizarea de evenimente l-a capătat, acesta s-a răsfrâns și asupra industriei de catering, cele două domenii colaborând pentru a satisaface toate tipurile de consumatori. Îmbunătățirea transportului modern, inovațiile tehnice, creșterea populației și creșterea economică sunt tot atâtea motive pentru care domeniul cateringului se bucură de un real succes. În plus față de cateringul propriu-zis al unui eveniment, munca în industria de catering necesită și alte abilități. Abilitatea de a programa, a planifica un meniu, a realiza cantități mari de preparate, care să-ți păstreze calitatea și a oferi un serviciu excelent pentru clienți sunt toate aspectele importante ale muncii în industria cateringului. De La Georgia oferă servii de catering industrial, pentru nunți, botezuri, gustări, lunch sau cocktail-uri. Practic, tot ceea ce ai nevoie pentru ca evenimentul tău să fie unul reușit.